Pälsvård hos hundsalong i Köping

Pälsvård hos hundsalong i Köping

Hejsan på er

Jag var just hemma på lunchrasten och rastade min hund Tjorven så nu klarar hon sig gott och väl till jag kommer hem igen i eftermiddag. Idag efter jobbet ska jag ta med henne till en hundsalong här i Köping. Jag tar med henne dit någon gång emellanåt dels för att det känns roligt att skämma bort henne och jag vet att hon gillar det. Men också för att det är så mycket lättare för de att tvätta henne där än att jag ska göra det hemma i våran lilla dusch. Dessutom har de ju på en hundsalong helt andra silar och så i våtutrymmet så att de inte får stopp så lätt i avloppen. Det blir ju stopp så lätt och fort hemma när vi duschar henne där.

Tjorven är en långhårig collie så hennes päls kräver en hel del pälsvård. Vi borstar henne såklart regelbundet hemma men på vår hundsalong kan hon få både bad, bli fönad och borstad. De har ju uppbyggt på ett annat sätt också så de får nog inte lika ont i ryggen som jag får när vi gör allt sånt där pyssel här hemma. Det är nog ganska roligt att ha en hundsalong och man träffar säkert många roliga både hundar och ägare.

Jag tänker på kunder hos frisören som gärna passar på att skvallra lite när de är där eller prata ut om både det ena och det andra. Tänk om hundar kunde prata och vad de skvallrat om när de är på sin hundsalong, vilken rolig syn jag fick framför mig nu. Hundar som skvallrar om varandras ägare eller vad det kan vara. Kanske kommentera någons koppel, rosetter eller regntäcken. Eller så är de bättre varelser än oss människor och skvallrar inte alls. Ha nu en fortsatt fin dag!


Kommentarer är stängda.